Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Xanthus első négy hónapja-Xanthus’ first four months

Xanti a Sissy-Haus Leonbergi Kennelben született, 2011. 03.26-án. Anyukája S-Klasse v. Sissy-Haus és Apukája Gullfaxi Löwe v. Walhall csemetéje. Már nagyon vártuk érkezését!

Amióta csak lehet, rendszeresen látogatjuk, óriási élmény figyelemmel kísérni a fejlődését, látni, ahogyan cseperedik! Igazán nagy boldogság volt számomra, amikor magától behelyezkedett az ölembe és elégedetten nézett rám.

Nagyon szépen fejlődnek, egészséges, vidám kis mackók, akiknek megadatik, hogy a legideálisabb körülmények között növekednek. A "gyerekjátszó" tényleg olyan, mint egy kis mini vidámpark, ők pedig önfeledten játszanak is benne!

Nem volt egyszerű és könnyű választani, mert mindegyik fiú kutyus (és a lányok is)  szépek és kedvesek, de más-más egyéniségek. Nemcsak az alapján döntöttünk mellette, mert jó kis masszív, hanem a habitusát is néztük, nyugodt, barátságos kisleó és neki van a legnagyobb feje!

Xanthus’ first four months

Xanthus was born in Sissy-Haus Leonberger Kennel on 26-03-2011. His mother is S-Klasse v. Sissy-Haus and his father is Gullfaxi Löwe v. Walhall. We had been expecting him very much. When we had the opportunity we regularly visited him and it was really great pleasure to follow his development and see how he was growing up! We were really delighted when he found his place in our lap and looked at us satisfyingly. Even today he kept this nice habit of his. The little Leos were grown up in ideal circumstances there were a lot of toys around and were given much care and love, which is extremely important later too, after all it is not the same what character will a Leonberger have. They could be with the mother, brothers and sisters until 3 months old. Thanks the Breeders! The photos speak themselves, how he could adapt to our new surroundings and become the part of our family.

 

Ők a fiúcskák/Boys

a-fiuk.jpg

 

 

sajo-kivalasztasa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt öt hetes volt:

xecske1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 hetesen pedig már igazi kis vasgyúró!

 

sajo4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sajo3.jpg

 

 

6-hetesen10.jpg

 Alig vártuk a következő látogatást, most már 7 hetesek! Ahogy átlépjük a kis kaput, sok kis leonbergi szalad minden irányból!  annyira aranyosak, bájosak, hogy az ember nem tud betelni velük! 

Mindennek örülnek, csóválják a kis farkincájukat, ahogy beszélünk hozzájuk és jó hangosan tudják követelni, hogy azonnal foglalkozni kell velük.

xek-7-hetes2.jpg

 

 

Jó étvággyal eszegetnek, nagyon jó kondícióban vannak, de nem pufik és jó erősek.

A mi kiskutyánk is remekül van, ki lehet jelenteni, hogy megismer minket és azonnal mindenen átgázolva sietett hozzánk! Jól befészkeli magát az ölünkbe, láthatóan boldog - persze mi is azok vagyunk!

 

xek-7-hetes1.jpg

 

 

 

 

sajo-7-hetes1.jpg

 

Volt egy kis méricskélés is, 7 hetesen majdnem 9 és fél kg! Nem zavarta, hogy rakosgatjuk, közben aludt tovább!

 

 

sajo-7-hetes5.jpg

 

 

sajo-7-hetes4.jpg

 

 

sajoci1.jpg

9 hetesek lettek! Olyan szépek, olyan okosak, játékosak, kedvesek! Nagyot nőttek, mióta nem láttuk őket, hosszú lett a lábuk, remekül néznek ki! Szeretik a vizet, örömmel mennek a kis játék medencéjükbe. Óriásiakat játszanak együtt, öröm beülni közéjük és csak nézni őket.

Xanthus különösen szeret vizezni, rendszeresen ellopja a locsolót és lelocsolja a többieket.

9 hetesen 12,5 kg, de hasonló méretűek a testvérei is.

 

sjo2.jpg

 

 

 

sjo1.jpg

 

sjo5.jpg

 

 

 

 

sjo3.jpg

 

 Xanti és testvérei 10 hetesek lettek. Megint nagyot nőttek, pedig csak másfél hét telt el az utolsó látogatásunk óta...formás, kedves, játékmackók lettek. Nagyon remekül érzik magukat egymással, rengeteget játszanak, minden érdekli őket és rettentő értelmesek.

 

x21.jpg

 

Xantinak van egy jó kis kuckója, ahol gyűjti a játékait és sikerült szereznie egy merőkanalat is.

 

xanti5.jpg

Nem könnyű már megemelni, majdnem 17 kg, 10 hetesen.

 

xanti3.jpg

 

Valószínűleg Ő már régen tisztában van azzal, hogy mi leszünk majd az új családja, örömmel jön, bújik és mászik fel az ölünkbe. Nagyon szeret egyenesen az ember szemébe nézni!

xanti2.jpg

x10.jpg

 

 

 

 Xanti megérkezett! 

Ez a kis szeretetgombóc szerencsére jól érzi magát, vígan eszik, fürdik, labdázik. Brúnó és Manó kedvesen fogadták Őt

Nagyon sokat számított, hogy rendszeresen látogattuk és gyakran találkoztunk vele, így nagy örömmel látta, hogy hozzánk érkezett.

Nagyon igyekszik mindent megérteni, nagyon okos kutyus.

 

xanti2.jpg

xanti3.jpg

 

vas1.jpgvas4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vas5.jpg

vas6.jpg

 

vas7.jpg

vas8.jpg

 

A szívek kezdenek meglágyulni, Xanti már kezd a Csapat részévé válni!

Manóval jókat lehet játszani, Brúnótól meg sokat lehet tanulni! 

kis-csapat.jpg

 

                                                                                                  

kis-csapat2.jpg

kis-csapat3.jpg

Nagyjából minden órában megmártózik!

xanti.jpg

 

Xanthus 13 hetes, szépen, problémamentesen beilleszekedett a családba. Elkezdett ügyesen sétálni pórázon, persze még nagyon sok gyakorlásra van szükség, de szerencsére Tamás remekül ért hozzá, hogyan érje el, amit szeretnénk elvárni a kutyától.

A sok szeretet, a bíztatás, a sok simi elengedhetetlen, de szükség van egy kis szigorra is, mert amit most nem szeretnénk megengedni, azt érdemes következetesen elvárni tőle. 

Nemsokára megyünk kutya-oviba, kíváncsian várjuk, hogy fogadja majd! 

 

xanti-13-hetes.jpg

xanti-13-hetes2.jpg

 

 

                                                    

 

 

 

 

 

xanti-13-hetes3.jpg

 

nagy-es-kicsi.jpgosi

harman2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Xanti remekül érzi magát, növöget!  már 14 hetes!

Figyeli a társait, Manókával sokat futkároznak, Brúnó viselkedését pedig másolja. A cicákkal is megismerkedett, minden a legnagyobb rendben van!

xanti14-hetes.jpg

xanticsek2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

xanticsek1.jpg

 

 

xanticsek3.jpg

domival2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

domival1.jpg

jatek-manoval1.jpg